Hamre AS - Støpt for fremtiden

Det var i Hardanger det hele startet med mestersmeder i familien Hamre gjennom generasjoner. Produktene var ljåer, sigder og kniver i forskjellige modeller og utførelse.

Bedriften utviklet seg i positiv retning, med dyktige fagfolk og kvalitetsprodukter økte salget jevnt og trutt. Dette førte til behov for utvidelse. Bedriftens leder den gang, Tobias J Hamre var fremsynt og så seg om etter et sted med bedre kommunikasjon og større plass til industri. Blikket falt på Etne som er den største landbruksbygda i Hordaland kommune. Her ble et område på 20 dekar kjøpt og produksjonslokaler oppført. Den fine markedsutviklingen fortsatte og snart var Hamre AS markedsleder på ljå og sigder.

På slutten av 60 tallet begynte Hamre AS å produsere smijernsartikler som lysestaker og peissett. Med mange dyktige ljåsmeder i arbeidsstokken var bedriften i stand til å produsere håndtverksprodukter av høy kvalitet. Ved å hente inn egne designere og hjelp fra kunst og håndtverksskoler til tegning av nye produkter kunne man forene høy kvalitet med god design. Dette viste seg å være meget vellykket da modeller fra slutten av 60-årene fremdeles er med i produktspekteret.

Hamre har lange tadisjoner innenfor smedarbeider og metallbearbeiding. I 2004 utvidet vi produktporteføljen vår, og startet en satsing på leveranse av balkong, rekkverks og trappeløsninger rettet mot entrepenører og andre profesjonelle aktører. Hamre har dyktige og løsningsorienterte fagfolk i alle ledd, som sammen med moderne maskiner og utstyr gjør oss i stand til å levere produkter av høy kvalitet.

Stolte tradisjoner gir grobunn for nye ideer. I dag produserer vi produkter til blant annet interiør, byggprosjekter og uteareal. Dagens- og morgendagens nyvinninger designes for vår moderne livsstil. Slik konstruerer Hamre fremtiden.